Rotterdam als LEGO set

Rotterdam heeft een lange geschiedenis met gedurfde architectuur. De dynamiek van de grote havenstad betekende grote bouwprojecten die op de zoveel jaar plaats vonden. Op deze wijze bezit Rotterdam een bonte collectie bijzondere gebouwen die vele decennia omvatten.

LEGO Architecture

Lego heeft sinds enkele jaren speciale architectuur sets (http://www.lego.com/nl-nl/architecture/) die architectonische hoogstandjes uitbeelden in lego steentjes.

Nieuwe sets bestaan uit steden waarbij enkele bijzondere gebouwen uit 1 stad in het miniatuur is uitgebeeld. Voorbeelden hiervan zijn New York en Berlijn.(http://www.lego.com/nl-nl/architecture/products/21028-new-york-city) (http://www.lego.com/nl-nl/architecture/products/21027-berlin).
3D render van de LEGO Rotterdam Architecture set

Lego Architecture Rotterdam

Rotterdam behoort ook tot de mooiste steden van de wereld en om zijn architectuur te eren is er nu een Lego ideas project om ook van Rotterdam een miniatuur overzicht te maken.

De lego Architecture Rotterdam set bestaat uit 6 unieke gebouwen die samen een perfect overzicht van de architectonische diversiteit van Rotterdam te geven. De set bestaat uit De Rotterdam, de Erasmusbrug, het Witte huis, De Euromast, De Markthal en de kubuswoningen.

U kunt de hele set idee bekijken op https://ideas.lego.com/projects/129973. Als er 10.000 mensen hun steun geven aan dit project gaat de LEGO group beslissen of ze de set gaan maken.

Wat is er nu leuker dan zelf 6 herkenbare Rotterdamse gebouwen na te bouwen en deze iedere dag van dichtbij te kunnen bewonderen.
Een proef model van de LEGO Rotterdam Architecture set


3D modellen

Hieronder ziet u de 3D modellen van de gebouwen in deze set. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De Rotterdam
De Erasmbusbrug
het Witte Huis
De Euromast
De Markthal
De Kubuswoningen


Hieronder ziet u twee 3D modellen van de LEGO Rotterdam Architecture set. (Klik op de foto voor een vergroting.
Voorkant
Achterkant

Foto's

Hieronder ziet u twee fotos van een proef model van de LEGO Rotterdam Architecture set. (Klik op de foto voor een vergroting.
Voorkant
Achterkant


Steunen

Ga naar https://ideas.lego.com/projects/129973 en meld je aan om dit project te steunen en te helpen om deze LEGO set werkelijkheid te laten worden.